Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε!

Ευχαριστούμε για τις συμμετοχές σας

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ, Παύλο Σιδηρόπουλο, που έφυγε σε ηλικία 42 ετών, παρουσιάζεται στις 18 Μαΐου στο Christmas Theater.

Κεντρικός ερμηνευτής ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Καρρά ο οποίος μελοποίησε, με την άδεια της αδερφής του Παύλου, Μελίνας, ακυκλοφόρητα ποιήματα του Παύλου Σιδηρόπουλου, που γέννησαν τα άλμπουμ «Εξακρίβωση» (2019).

Στη σκηνή θα ανέβουν η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Μητσοτάκης.

Κερδίστε προσκλήσεις απο τον Μέντα 88

Στείλτε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής με το mail και το ονοματεπώνυμό σας  για να μπείτε στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις!

Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα 16/5

Ο Παύλος Σιδηροπουλος αυτόφωτος δημιουργός, χαρισματικός περφόρμερ που απενοχοποίησε τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στο σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο, σαρκαστικά ανατρεπτικός, τρυφερός αμφισβητίας, ο «ροκ Καζαντζίδης». Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί στον Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ ακολούθησε τη μοίρα των τριών «J» της ροκ (Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison).

 Έγινε είδωλο, φωτογραφία και στάμπα σε μπλουζάκι, όπως όλοι οι μύθοι της ροκ μουσικής που έφυγαν νωρίς, νικημένοι από τον κόσμο των ουσιών, που τελικά δεν τους πρόσφερε ασφαλές καταφύγιο από την πνιγηρή πραγματικότητα.

 Κορυφαία στιγμή της καλλιτεχνικής διαδρομής του, το «ΦΛΟΥ» ένας δίσκος που θεωρείται ορόσημο για το ελληνικό ροκ. Μηδενιστικό και απαισιόδοξο, τρυφερό και βίαιο, οργισμένο και ταυτόχρονα ηττοπαθές. Αυτό ήταν το «ΦΛΟΥ». Όπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, ο Παύλος ως τραγουδοποιός, πρώτη φορά μετά τους ρεμπέτες διαχειρίστηκε θέματα ταμπού: εξάρτηση, ναρκωτικά, ερωτισμός, αναρχία, κοινωνικός αποκλεισμός, φετίχ, «μαύρη» λογοτεχνία.

 Ο δίσκος πήρε το όνομά του από το ομότιτλο τραγούδι που περιέχει. «Ο Μπάμπης ο Φλου», ήταν υπαρκτό πρόσωπο που γνώρισε ο Παύλος στη Θεσσαλονίκη, στα φοιτητικά του χρόνια. Ήρωας του, ένας φιλοσοφημένος γερομπεκρής, με αγαπημένη του ατάκα «Φίλε μου, τα πάντα είναι φλου».

 Για τον ελληνικό στίχο των τραγουδιών του, ο Παύλος θα πει: «Στη δική σου δουλειά θα εκφραστείς με τον τρόπο που μεγάλωσες, που λειτουργείς και που είναι ο ελληνικός στίχος».

 Στο τραγούδι «Η ώρα του stuff», την πρώτη κατάθεση του για το πρόβλημα των ναρκωτικών – που στη συνέχεια έγινε και δικό του πρόβλημα – τον Παύλο συνοδεύει η Δήμητρα Γαλάνη. Δεν αναφέρεται το όνομά της, επειδή εκείνη την περίοδο ανήκε σε άλλη δισκογραφική εταιρεία.

 Ο Παύλος Σιδηρόπουλος συνεργάστηκε με τους «Σπυριδούλα» και τους «Απροσάρμοστους» δημιουργώντας εμβληματικά τραγούδια του ελληνικού ροκ: «Φλου», «Το 69», «Στην Κ», «Rock’ n’ roll στο κρεβάτι», «Που να γυρίζεις», «Καλή τύχη Μάγκες», «Εν κατακλείδι» κ.α.

 Ο ίδιος υπήρξε και ερμηνευτής των διαχρονικών: «Να μ ’αγαπάς», «Κάποτε θα ‘ρθουν», «Ηλεκτρικός Θησέας».

Συντελεστές

Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Καρράς

Φιλική συμμετοχή: Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μητσοτάκης (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ)
Ειδική συμμετοχή: Βασίλης Σπυρόπουλος ( ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ)

Παίζουν οι μουσικοί

Κώστας Πλατανιάς: μουσική επιμέλεια, ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι
Χριστόφορος Μαστοράκης: πλήκτρα
Νίκος Γύρας: νυκτά έγχορδα
Χρήστος Βογιατζής: μπάσο, τραγούδι
Γιώργος Ράλλης: τύμπανα