Η αύξηση της διαδικτυακής κίνησης του Βρετανικού Μουσείου κατά 120% σε σύγκριση με πέρυσι, οδήγησε το μουσείο στην απόφαση να ανεβάσει στο διαδίκτυο 300.000 εικόνες από τα διάσημα έργα τέχνης του

 Μπορεί το Βρετανικό Μουσείο να είναι κλειστό αλλά σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας η διαδικτυακή κίνηση του μουσείου έχει ήδη αυξηθεί κατά 120% σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό οδήγησε το μουσείο στην απόφαση να ανεβάσει στο διαδίκτυο 300.000 εικόνες από τα διάσημα έργα τέχνης του προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικτυακή κίνηση του μουσείου. Με αυτή την προσθήκη θα υπάρχουν πλέον 4,5 εκατομμύρια αντικείμενα στο ψηφιακό αρχείο του και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες. Τα 4,5 εκατομμύρια εικόνες αποτελεί σχεδόν το μισό της εγκυκλοπαιδικής συλλογής του. Οι φωτογραφίες είναι προσβάσιμες από κινητά και tablets και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη εμπορικούς σκοπούς.Το μουσείο έχει επίσης προσθέσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης αντικειμένων όπως η περίφημη πέτρα Rosetta που είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, ακόμα κι αν επρόκειτο να βρεθείτε στο μουσείο.

Ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου Hartwig Fischer, δήλωσε ότι είναι όλοι πολύ χαρούμενοι που μπορούν να προβούν σε αυτή τη σημαντική ανανέωση ελπίζοντας ότι αυτά τα σημαντικά αντικείμενα μπορούν να δώσουν έμπνευση, προβληματισμό ή ακόμα και ήσυχες στιγμές απόσπασης της προσοχής κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Οι νέες προσθήκες στην ψηφιακή συλλογή περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα έργα και το γλυπτό του Νησιού του Πάσχα Hoa Hakananai’a, έναν κύλινδρο 1.600 ετών Κινέζικων Συμβουλών και το The Death of Breuze Sans Pitié του ζωγράφου Dante Gabriel Rossetti, το οποίο αποκτήθηκε από το μουσείο τον Σεπτέμβριο.

Δείτε  εικόνες από την ψηφιακή συλλογή και εξερευνήστε τους θησαυρούς της τέχνης

Cloisonn jar with dragons, Xuande, Ming dynasty, China (1426–1435). Photo ©the Trustees of the British Museum.

 
 

Dante Gabriel Rossetti, Death of Breuse sans Pitié. This watercolor was acquired by the museum in 2019. Photo ©the Trustees of the British Museum.

Egyptian coffin of Hornedjitef, son of Nekhthorheb, from Luxor (circa 240 BC). Photo ©the Trustees of the British Museum.

Raphael, The Virgin and child (1509–11). Photo ©the Trustees of the British Museum.

Black-figured amphora, attributed to Exekias (circa 535 BC), Attica, Greece. Photo ©the Trustees of the British Museum.

A metope sculpture from the Parthenon showing a mythical battle between a Centaur and a Lapith. Photo ©the Trustees of the British Museum.

Πηγή: elculture.gr